4 tanács a betörők ellen

Ma már több módszerrel is felvehetjük a harcot a betörőkkel szemben, azonban még mindig a fizikai védelem a legfontosabb. Miközben egy átlagos bejárati ajtó pár perc alatt kinyitható, addig egy speciálissal már minden betörőnek meggyűlik a baja. Ugyanez vonatkozik az ablakokra is.

Az a cél, hogy minél nagyobb zajt kelljen csapnia, mert ezáltal sokan könnyebb préda után néznek. Sose áltassuk magunkat azzal, hogy a biztonsági óvintézkedések csak felhívják a rablók figyelmét, mivel ezeket csak a profik próbálnák meg feltörni.

Azonban a bejárati ajtó mellett más ajtók is vezethetnek befelé. Amikor családi házról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni a pincét, a mellékbejáratokat és a garázskaput is. Ezek gyakran nem az utcafrontra néznek, így a tolvaj könnyen takarásba kerül, és nehezebben látják meg.

Mindenképpen szereljünk be mozgásérzékelőt is. A garázskapuhoz válasszuk a mechanikus nyitásvédelmet, és mindig győződjünk meg róla, hogy megfelelően be van zárva.

Fények és zárak

Ha meg akarjuk védeni magunkat az esti betörésektől, akkor ne spóroljunk a világítással. A mozgásérzékelő lámpák csak akkor fognak bekapcsolni, ha valaki a közelükbe kerül, és egy betörő számára ez éppen annyira ijesztő lehet, hogy gyorsan elszalad a helyszínről.

Az is jó tipp, ha bent is égve hagyunk egy lámpát, így úgy tűnhet, hogy valaki mindig van otthon. Nagyszerű lehetőség a mobil applikációval irányítható kapcsoló beszerelése, mivel ezt a nap bármely pillanatában megváltoztathatjuk.

Miközben sokan azt hiszik, hogy a betörő éjjel fog érkezni, addig a leggyakoribb órák közé éppen a délelőtt tartozik. Sok betörő kifigyeli, hogy az áldozata mikor megy dolgozni, és ezután hangtalanul próbál bejutni.

Ha ezt meg akarjuk akadályozni, akkor modern zárrendszert szerelünk fel, ami biztosan megvédi a szeretett tárgyainkat és ingóságainkat. Igaz, hogy nem létezik feltörhetetlen zár, azonban sok betörő kétszer is meg fogja gondolni a lopást. Ha okos zárat választunk, akkor még kamerát is tudunk rá szerelni, amit a telefonon is nyomon követhetünk.