Hogyan védjük meg télen a nyaralóinkat? Okosan!

Több tanulmány is bebizonyította, hogy a tél folyamán egyre több az esély arra, hogy az illetéktelen behatolók felkeressék a nyaralókat is. Sok olyan városrész van, ami arról híres, hogy csak nyáron telik meg igazán, télre viszont felügyelet nélkül marad.

Ma már a szomszédokra sem számíthat az ember, hiszen a legtöbben nem is ismerik az utcában lakókat. Senki sem fog kirohanni azért, mert valaki éppen a mi kapunkban áll, akár betörő is lehet.

A nyaralókban nem szokott rengeteg érték lenni, de a tény, hogy valaki bejutott, elvitte az ingóságainkat, és megkárosított minket, nagy teher lehet. Azt mondják, hogy amikor egyszer betörnek hozzánk, akkor utána már másképp látjuk a dolgokat, többé nem érezzük magunkat biztonságban.

Ugyanakkor a nyaralóknál arra is kell gondolni, hogy egy betörés után bizony személyesen is le kell mennünk, ami lehet, hogy éppen az ország másik felét jelenti. Hogyan készüljünk fel a télre?

Okos megoldások mindenhova

Azt mindenki tudja, hogy nincsen feltörhetetlen zár, azonban nem mindegy, hogy mi van az ajtóban. Nagyon jó eséllyel vesszük fel a harcot az illetéktelen behatolók ellen az okos megoldásokkal.

Ma már az egész lakást okossá változtathatjuk, ami által a telefonunkon keresztül tudjuk fel-le kapcsolni a villanyt, mozgathatjuk a redőnyöket, és még a légkondit is bekapcsolhatjuk. Ha nem kívánjuk végig fűteni a telet, akkor is bekapcsolhatjuk néha, hogy ne penészesedjenek be a falak.

Ugyanígy alkalmazhatunk okos zárat is, ami üzenetet küld a telefonunkra, ha valaki a közelében ólálkodik. Vannak olyan megoldások is, ahol egy beépített kamerán keresztül még az elkövető arcát is el tudjuk kapni. A legtöbb betörő előre megnézi, hogy a ház falain van-e kamera, de arra biztosan nem számol, hogy éppen a zár fogja leleplezni.

Tény, hogy nem fogunk tudni odarohanni, ha mozgást érzékelünk, de még időben értesíthetjük a hatóságokat. Az okos megoldásokkal az egész lakást tudjuk irányítani, attól függetlenül, hogy milyen messze élünk. Az a lényeg, hogy mindig legyen internetkapcsolat a nyaralóban is.